26 вер. 2024 р.  Київ

20 років діяльності заводу Henkel на Харківщині

20-річчя заводу «Хенкель Баутехнік (Україна)»: два дні народження та шлях до відновлення

Завод «Хенкель Баутехнік (Україна)» у місті Балаклія на Харківщині відзначає 20-річчя з моменту заснування. Проте цей ювілей має особливе значення, оскільки завод фактично має два дні народження — заснування і запуск у 2004 році та перезапуск у 2023 році після відновлення, спричиненого наслідками воєнних дій.

У період окупації регіону підприємство зазнало значних руйнувань. Було пошкоджено будівлі, дахи, приміщення залиті дощем, а всі комунікації: енергопостачання, газопостачання та водопостачання — виведені з ладу.

Завдяки титанічним зусиллям команд «Хенкель Баутехнік (Україна)» та працівників заводу у Балаклії менш ніж за дев'ять місяців було повністю відновлено технологічний процес, стартувало виробництво та розпочалося відвантаження продукції. 

«Одразу після деокупації Харківської області ми розпочали процес відновлення заводу. Менш ніж за 9 місяців нам вдалося не тільки відновити пошкоджені будівлі й обладнання, але й перезапустити виробництво та відвантаження продукції. Це неймовірний результат, що став можливим завдяки злагодженій роботі всієї команди», — додає Василь Дудник, генеральний менеджер компанії «Хенкель Баутехнік (Україна)».

«Будь-який виклик — це можливість стати кращим. У процесі відновлення заводу ми використовуємо методологію кайдзен, яка допомогла Японії подолати наслідки Другої світової війни, та lean-інструменти для усунення непродуктивних операцій. Ми модернізували виробничі процеси, оптимізували складську логістику та здійснили інвестиції в безпеку працівників. Завдяки цим зусиллям у 2024 році ми спостерігаємо значне зростання виробництва порівняно з минулим роком», — прокоментував Сергій Сокольцов, директор заводу в м. Балаклія, який працює тут з моменту заснування підприємства.

Проєкт з відновлення роботи заводу «Restart of the plant in Balakliya» став переможцем глобального корпоративного конкурсі компанії Henkel «WOW Moment. Success Story» у 2023 році, що підкреслює унікальність цього досвіду та внесок команди в його реалізацію.

Завод у Балаклії є частиною стратегії «Хенкель Баутехнік (Україна)», яка незмінно протягом 25 років роботи в Україні спрямована на розвиток ринку, впровадження передових технологій у виробництві й управлінні, трансфер рішень і рецептур будівельних матеріалів світової якості.

Компанія продовжує реалізовувати свою стратегію через технічне переоснащення та впровадження інноваційних рішень, а також принципів сталого розвитку, забезпечуючи роботу трьох заводів — у Київській, Харківській і Львівській областях.