2 вер. 2024 р.  Київ

Henkel та освітній проект для дітей

Нові можливості для українських школярів: старт міжнародної освітньої ініціативи «Світ дослідників» від Henkel

В Україні стартувала міжнародна освітня ініціатива для дітей «Світ дослідників» від Henkel. Проєкт орієнтований на юних дослідників віком від 8 до 11 років і має на меті дати дітям можливість вивчати науку через експерименти та інтерактивні заняття. 

Ініціатива, відома у світі як Forscherwelt, в Україні реалізується компанією Henkel. Проєкт вже впроваджено у таких країнах як Німеччина, Італія, США, Аргентина, Мексика, Південна Корея, Польща та інших. Саму ініціативу «Світ дослідників» було започатковано у 2011 році на базі позашкільного навчального закладу для дітей молодшого віку в Дюссельдорфі під назвою «Форшервельт» (Forscherwelt). Залежно від потреб дітей в кожній країні, програма складається з різних модулів. В Україні вона створена таким чином, щоб діти могли розвивати свої навички критичного мислення, навчатися аналізувати та інтерпретувати дані — і все це у форматі гри. 

Діти не лише отримують знання та навички пов’язані з наукою, але й навчаються ставити цілі, знаходити шляхи до їх досягнення та оцінювати власні дії. Це чудова можливість долучитися до глобальної ініціативи в Україні, таким чином стати частиною великої міжнародної спільноти дослідників.

Яскравим стартом проєкту став  інтерактивний офлайн-івент, який відбувся 31 серпня. Протягом дня діти провели шість хімічних дослідів разом із відомим вчителем хімії та амбасадором проекту Іваном Заболотським. Ці експерименти покликані розвинути допитливість дітей та спонукати до творчості.

Разом із запуском проєкту була представлена онлайн-платформа, яка надає доступ до освітніх матеріалів, інструкцій для проведення експериментів вдома. Відеоуроки за участю амбасадору проєкту дозволяють дітям та їхнім батькам проводити час разом, а також можуть бути використані в школах і літніх таборах.

«Онлайн-платформа дає можливість вивчати науку в цікавий і доступний спосіб. Вона дозволяє батькам і вчителям організовувати навчання вдома або в школах, залучаючи дітей до цікавих експериментів, які легко виконати навіть без спеціального обладнання», — розповідає Олена Андрощук, керівник відділу корпоративних комунікацій компанії Henkel в Україні.

Значення проєкту для України

В умовах гібридної системи навчання та викликів, з якими стикаються українські діти через дистанційне навчання, ініціатива «Світ дослідників» націлена на покращення якості освіти та соціалізації дітей. Проєкт задовольняє потребу в якісному україномовному контенті для дітей, що включає освітні програми та ігри. Вона також сприяє соціалізації дітей через інтерактивні проекти, які допомагають їм взаємодіяти з однолітками під час офлайн івенту а також, виконуючи досліди вдома разом із друзями.

«Війна безумовно впливає на дітей, і часом більше, ніж на дорослих. Діти часто переживають страх, злість і почуття провини, тому важливо зробити все можливе, щоб створити позитивний емоційний фон та залучити їх до навчання через цікаві заняття. Крім того, це наш спосіб внести свій внесок у розвиток наукової грамотності серед молодого покоління та сприяти формуванню сильної й освіченої нації», — пояснює Олена Єфремова-Курсік, президент Henkel в Україні.

Проєкт «Світ дослідників» є важливим внеском у наукову грамотність дітей і майбутнє України. Підвищення рівня STEM-освіти є критично важливим для формування сильної економіки.

Крім того, значна частка батьків в Україні відмовляється від російськомовного контенту. Це створює потребу в якісному україномовному контенті для дітей, який буде не лише розважальним, але й освітнім. «Світ дослідників» стає важливим кроком у цьому напрямку, пропонуючи дітям нові можливості для розвитку українською мовою.

Henkel в Україні регулярно підтримує ініціативи, пов'язані з допомогою дітям, адже вони є найбільш вразливою частиною населення.  Серед них гуманітарні та благодійні проєкти компанії Henkel спрямовані на допомогу та підтримку дітей, зокрема:

  • Компанія Henkel в Україні надала 1 764 000 грн на реалізацію ініціативи «Дитинство без війни».
  • У партнерстві Watsons Україна, бренди Henkel допомогли зібрати 500 000 грн на придбання та встановлення дизельного генератора.
  • Компанія передала пакет благодійної допомоги від співробітників Henkel для дітей звільненої після окупації Балаклії на Харківщині.
  • Henkel є спонсором ремонтних робіт для шкіл та дітей, позбавлених батьківського піклування.
  • Благодійні проєкти компанії Henkel охоплюють дитячі заклади по всій Україні, надаючи допомогу через волонтерську платформу «СпівДія».
  • Компанія підтримує ініціативи фонду допомоги дітям «Таблеточки» та інші.
Пресреліз (143,49 KB)

Нові можливості для українських школярів: старт міжнародної освітньої ініціативи «Світ дослідників» від Henkel

Нові можливості для українських школярів: старт міжнародної освітньої ініціативи «Світ дослідників» від Henkel

Нові можливості для українських школярів: старт міжнародної освітньої ініціативи «Світ дослідників» від Henkel

Нові можливості для українських школярів: старт міжнародної освітньої ініціативи «Світ дослідників» від Henkel

Олена Андрощук Керівник відділу корпоративних комунікацій компанії «Хенкель» в Україні Київ, вул. Петра Сагайдачного, 1 +38-044-247-51-00 elena.androschuk@henkel.com Завантажити візитну картку Додати до Моя Колекція