23 січ. 2023 р.  Дюссельдорф / Німеччина

Компанія «Хенкель» призначила нового члена Правління, який відповідатиме за бізнес-підрозділ «Клейові технології»

Марк Дорн стане новим виконавчим віцепрезидентом бізнес-підрозділу «Клейові технології»

З 1 лютого 2023 року Марк Дорн (49 років), який наразі обіймає посаду старшого віцепрезидента компанії «Хенкель» і відповідає за напрям «Клейові технології» в Азійсько-Тихоокеанському регіоні, буде призначений виконавчим віцепрезидентом і членом Правління та відповідатиме за бізнес-підрозділ «Клейові технології». Він замінить на посаді Яна-Дірка Ауріса, який залишить компанію наприкінці січня 2023 року після майже 35 років успішної роботи.

«Ми з радістю повідомляємо, що Марк Дорн очолить наш бізнес-підрозділ «Клейові технології» у майбутньому. Він має великий багаторічний досвід роботи у міжнародному промисловому бізнесі та дуже добре знає бізнес-підрозділ «Клейові технології», наш бізнес і наших клієнтів. Водночас він привносить у свою нову роль широкий досвід роботи в інших провідних компаніях хімічної галузі. Упродовж своєї кар'єри він успішно керував різними операційними напрямами бізнесу в Німеччині та за кордоном, а також обіймав керівні посади в різних сферах, таких як маркетинг і стратегія. Це чудова основа для успішного розвитку нашого бізнес-підрозділу «Клейові технології» та виведення його на новий рівень. Ми бажаємо йому всього найкращого й успіхів на новій посаді», – сказала голова Наглядової ради та Комітету акціонерів компанії «Хенкель» д-р Сімона Бажель-Тра.

«Призначення Марка Дорна забезпечить плавний процес передання керівництва нашим бізнес-підрозділом «Клейові технології» у складних умовах. Я з нетерпінням чекаю на співпрацю з Марком Дорном і впевнений, що він разом із глобальною командою керівників бізнес-підрозділу «Клейові технології» зможе ефективно використовувати лідируючі позиції цього підрозділу на світовому ринку для подальшого зростання та підвищення прибутковості найближчими роками», – додав генеральний директор компанії «Хенкель» Карстен Кнобель.

Марк Дорн розпочав свою кар'єру в компанії «Хенкель» у 1992 році. У компанії Cognis, яка була виділена з хімічного підрозділу компанії «Хенкель» наприкінці 1999 року, він обіймав різні керівні посади, зокрема у сфері продажу та логістики, маркетингу та стратегії. У 2010 році він очолив стратегічний бізнес-підрозділ рецептурних добавок у концерні BASF і провів декілька років у Гонконзі, а потім став старшим віцепрезидентом з питань внутрішнього управлінського консалтингу в штаб-квартирі групи в Людвігсхафені. У 2019 році він повернувся в компанію «Хенкель» і відтоді відповідає за весь бізнес клейових технологій в Азійсько-Тихоокеанському регіоні, а також за напрям «Домашній ремонт, будівництво та товари для професіоналів» (Craftsmen, Construction & Professional) у всьому світі. Він також обіймає посаду президента компанії «Хенкель» в Азійсько-Тихоокеанському регіоні.

Марк Дорн здобув освіту за фахом «Промисловий клерк» і має ступінь MBA бізнес-школи IESE в Барселоні. Народився 31 січня 1973 року, одружений, має одну дитину.


Цей документ містить заяви, що стосуються майбутнього розвитку бізнесу, фінансових показників та інших подій, що матимуть значення для компанії Хенкель» в майбутньому, які можуть бути прогнозними заявами. Прогнозні заяви характеризуються використанням таких слів, як «очікувати», «мати намір», «планувати», «передбачати», «вважати», «припускати» та інших подібних слів. Ці заяви засновані на поточних оцінках та припущеннях, зроблених керівництвом компанії Henkel AG & Co. KGaA. Такі заяви не слід розцінювати як будь-які гарантії і не слід очікувати, що вони виявляться точними. Майбутні показники діяльності компанії Henkel AG & Co. KGaA і дочірніх компаній залежать від низки ризиків і невизначеностей й у зв'язку з цим можуть суттєво відрізнятися (як у позитивний, так і в негативний бік) від даних, наведених у прогнозних заявах. Багато з цих факторів не залежать від компанії «Хенкель» і не піддаються точній попередній оцінці. Серед цих факторів – майбутня економічна ситуація і дії конкурентів та інших гравців на ринках. «Хенкель» не планує і не зобов'язується оновлювати прогнозні заяви в цьому документі.

Цей документ включає додаткові фінансові показники, які не мають чітких визначень у відповідних межах фінансової звітності і які є або можуть виступати в ролі альтернативних показників діяльності. Ці додаткові фінансові показники не слід розглядати окремо або як альтернативи показникам чистих активів і фінансової позиції або результатів діяльності «Хенкель», наданим відповідно до чинної форми фінансової звітності в документах Хенкель» з консолідованою фінансовою звітністю. Інші компанії, які публікують або описують аналогічно позначені альтернативні показники своєї діяльності, можуть розраховувати їх іншим способом.

Цей документ опубліковано лише з інформаційною метою, і його не слід розглядати як рекомендацію щодо здійснення інвестицій, пропозиції з продажу активів або пропозиції оферти з купівлі будь-яких цінних паперів.